Честит празник, мили дами! ❤ Искам да ви напомня, че сте прекрасни и трябва да се чувствате специални не само днес, а всеки ден! 💕
А за да ви накарам да се чувствате още по-специални, съм ви подготвила една почерпка!
И понеже всяка една жена обича сладичко, съм ви приготвила точно това, а именно - какаова торта с крем от кашу! 😋
Ето и какво ви е необходимо за нейното приготвяне:
За блатовете:
- 4 яйца
- 100 г брашно от елда (или друго по избор)
- 100 г скир (кисело мляко)
- 50 мл прясно мляко
- 25 г какао
- 15 г брашно от рожков
- 70 г сироп от фурми (или друг подсладител по желание)
- 1 ч.л. бакпулвер
За крема:
- 200 г сладкарска извара (или обикновена)
- 1 банан
- 55 г сурово кашу
- 25 г тахан от кашу (може да го пропуснете или да сложите друг тахан по избор)
- Стевия или друг подсладител по желание
➡Приготвяне на блатовете:
Смесвате всички съставки за блатовете в купа и разбърквате добре до получаването на хомогенна смес. От нея изпечате 2 блатчета в тавичка с падащо дъно, всяко за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса печка. Когато са готови ги оставяте да изстинат.
➡Приготвяне на крема:
В блендер блендирате банана и кашуто. Изсипвате сместа в купа, прибавяте изварата, тахана и подсладителя и разбърквате добре. Намазвате първия блат с крема, слагате отгоре втория и отново намазвате с крем. След това декорирате с продукти по избор (аз използвах банан, кашу и шоколад) и оставяте тортата в хладилник за няколко часа или едно денонощие.
Ии воаля! Вашата торта е готова! 💖
Пожелавам ви един приятен, изпълнен с много усмивки, празник! 😊
А за да ви накарам да се чувствате още по-специални, съм ви подготвила една почерпка!
И понеже всяка една жена обича сладичко, съм ви приготвила точно това, а именно - какаова торта с крем от кашу! 😋
Ето и какво ви е необходимо за нейното приготвяне:
За блатовете:
- 4 яйца
- 100 г брашно от елда (или друго по избор)
- 100 г скир (кисело мляко)
- 50 мл прясно мляко
- 25 г какао
- 15 г брашно от рожков
- 70 г сироп от фурми (или друг подсладител по желание)
- 1 ч.л. бакпулвер
За крема:
- 200 г сладкарска извара (или обикновена)
- 1 банан
- 55 г сурово кашу
- 25 г тахан от кашу (може да го пропуснете или да сложите друг тахан по избор)
- Стевия или друг подсладител по желание
➡Приготвяне на блатовете:
Смесвате всички съставки за блатовете в купа и разбърквате добре до получаването на хомогенна смес. От нея изпечате 2 блатчета в тавичка с падащо дъно, всяко за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса печка. Когато са готови ги оставяте да изстинат.
➡Приготвяне на крема:
В блендер блендирате банана и кашуто. Изсипвате сместа в купа, прибавяте изварата, тахана и подсладителя и разбърквате добре. Намазвате първия блат с крема, слагате отгоре втория и отново намазвате с крем. След това декорирате с продукти по избор (аз използвах банан, кашу и шоколад) и оставяте тортата в хладилник за няколко часа или едно денонощие.
Ии воаля! Вашата торта е готова! 💖
Пожелавам ви един приятен, изпълнен с много усмивки, празник! 😊
Коментари
Публикуване на коментар