Хей, хей! ❤️ Днес съм ви подготвила поредната страхотна торта - много лека, с приятен лимонов вкус! 🍋😊
Необходимите ви продукти за нея са:
👉За блата:
- 100 г сурово кашу
- 100 г овесени ядки
- 25 г тахан от кашу (друг тахан или масло по избор)
- 25 г кокосово масло
- 15 г кокосови стърготини
- 70 мл кленов сироп (друг течен подсладител)
- Лимонов сок
- Лимонови корички
👉За крема:
- 250 г сладкарска извара (обикновена)
- 10 г чиа
- 10 г кокосови стърготини
- Лимонов сок
- Лимонови корички
- Лимонова есенция
- Стевия или друг подсладител по избор
- 1 пакетче желатин
Начин на приготвяне:
👉За блата:
Блендирате кашуто и овесените ядки в блендер. Изсипвате ги в купа, добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Ако сместа е прекалено лепкава, добавяте малко вода. Готовата смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно и я оставяте във фризера. През това време приготвяте крема.
👉Първо накисвате чиа семената и желатина в кафени чашки с вода и ги оставяте да набъбнат. В купа смесвате останалите продукти и разбърквате. Когато желатинът е набъбнал го разтваряте на водна баня и го прибавяте към сместа заедно с набъбналите чиа семена. Отново разбърквате добре. Изваждате блата от фризера, изсипвате крема и оставяте в хладилника за няколко часа, за да стегне. След това декорирате с плодове или други продукти по избор и сте готови!
Уверявам ви, че тортата ще се хареса от всички! 😄💕
Необходимите ви продукти за нея са:
👉За блата:
- 100 г сурово кашу
- 100 г овесени ядки
- 25 г тахан от кашу (друг тахан или масло по избор)
- 25 г кокосово масло
- 15 г кокосови стърготини
- 70 мл кленов сироп (друг течен подсладител)
- Лимонов сок
- Лимонови корички
👉За крема:
- 250 г сладкарска извара (обикновена)
- 10 г чиа
- 10 г кокосови стърготини
- Лимонов сок
- Лимонови корички
- Лимонова есенция
- Стевия или друг подсладител по избор
- 1 пакетче желатин
Начин на приготвяне:
👉За блата:
Блендирате кашуто и овесените ядки в блендер. Изсипвате ги в купа, добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Ако сместа е прекалено лепкава, добавяте малко вода. Готовата смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно и я оставяте във фризера. През това време приготвяте крема.
👉Първо накисвате чиа семената и желатина в кафени чашки с вода и ги оставяте да набъбнат. В купа смесвате останалите продукти и разбърквате. Когато желатинът е набъбнал го разтваряте на водна баня и го прибавяте към сместа заедно с набъбналите чиа семена. Отново разбърквате добре. Изваждате блата от фризера, изсипвате крема и оставяте в хладилника за няколко часа, за да стегне. След това декорирате с плодове или други продукти по избор и сте готови!
Уверявам ви, че тортата ще се хареса от всички! 😄💕
Коментари
Публикуване на коментар