Честит празник! ❤️
На този светъл ден съм ви подготвила една виртуална почерпка - по парченце шоколадово-орехова торта! 🥰
Изключително вкусна, просто една наслада за душата с или без повод! 😊
Необходимите ви продукти за нея (за 6 парченца) са:
За блата:
- 100 г орехи
- 100 г овесени ядки
- 20 г какао
- 30 г кокосово масло
- 65 мл сироп от агаве или друг подсладител по избор
За крема:
- 250 г нискомаслена извара (обикновена или маскарпоне)
- 50 г фъстъчен тахан (може да използвате и друг по желание)
- 15 г какао
- 45 мл сироп от агаве или друг подсладител по избор
Начин на приготвяне:
За блата:
1. Блендирате всичко в блендер до получаването на хомогенна смес.
2. Получената смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.
3. Оставяте блата да стегне във фризера. През това време си приготвяте крема.
За него:
1. Изсипвате изварата в купа.
2. Добавяте останалите продукти и разбърквате добре до получаването на хомогенна смес.
3. Изваждате блата от фризера, разпределяте крема и оставяте тортата за ок.1-2 часа във фризера.
4. След това я изваждате, декорирате с продукти по избор и е готова за поднасяне!
❗ Съхранявайте тортата в хладилник...ако остане 😁😁❗
Коментари
Публикуване на коментар