Здравейте! Днес ще ви споделя една рецепта, която определено се нарежда сред любимите ми! Сурови барчета с невероятен какаово-фъстъчен крем! Прекрасно.. 🙈🙈💕
Приготвят се бързо и лесно и ви уверявам, че резултата си заслужава! 🤗
Ето и необходимите ви продукти:
За основата:
- 6 сурови барчета (използвах на Roobar с какаови зърна)
За крема:
- 150 г скир (цедено/кисело мляко; извара)
- 10 г какао
- 1 доза шоколадов протеин (32 г; може да я пропуснете и да сложите само какао)
- 25 г фъстъчено масло
- Стевия или друг подсладител по избор
- Ок. 1 с.л. желатин
За докарация:
- Фъстъчено масло
- Сурови фъстъци
Първо накисвате желатина в кафяна чашка с вода и го оставяте да набъбне. От барчетата правите основа на дъното на формички за мъфини, като изрязвате толкова, колкото ви е необходимо. След това си приготвяте крема като смесвате всичките ви необходими продукти за него без желатина. Когато желатинът е вече набъбнал, го разтапяте на водна баня и го прибавяте към крема. Разбърквате добре. Вече готовият крем разпределяте върху основата и оставяте формичките с барчетата в хладилника за няколко часа или едно денонощие, за да стегнат. След това ги изваждате внимателно (ако не са стегнали добре, ги оставяте за още няколко часа в хладилника). Накрая ги декорирате с фъстъченото масло и смлените фъстъци (или други продукти по желание) и сте готови да им се насладите! 😋
Пробвайте ги - няма да съжалявате! 💖
Приготвят се бързо и лесно и ви уверявам, че резултата си заслужава! 🤗
Ето и необходимите ви продукти:
За основата:
- 6 сурови барчета (използвах на Roobar с какаови зърна)
За крема:
- 150 г скир (цедено/кисело мляко; извара)
- 10 г какао
- 1 доза шоколадов протеин (32 г; може да я пропуснете и да сложите само какао)
- 25 г фъстъчено масло
- Стевия или друг подсладител по избор
- Ок. 1 с.л. желатин
За докарация:
- Фъстъчено масло
- Сурови фъстъци
Първо накисвате желатина в кафяна чашка с вода и го оставяте да набъбне. От барчетата правите основа на дъното на формички за мъфини, като изрязвате толкова, колкото ви е необходимо. След това си приготвяте крема като смесвате всичките ви необходими продукти за него без желатина. Когато желатинът е вече набъбнал, го разтапяте на водна баня и го прибавяте към крема. Разбърквате добре. Вече готовият крем разпределяте върху основата и оставяте формичките с барчетата в хладилника за няколко часа или едно денонощие, за да стегнат. След това ги изваждате внимателно (ако не са стегнали добре, ги оставяте за още няколко часа в хладилника). Накрая ги декорирате с фъстъченото масло и смлените фъстъци (или други продукти по желание) и сте готови да им се насладите! 😋
Пробвайте ги - няма да съжалявате! 💖
Коментари
Публикуване на коментар