Здравейтее! Ако сте любители на кокоса като мен, тази рецепта е точно за вас! 🥥😍
Сигурна съм, че ви е познато така известното десертче "Баунти". Като малка обожавах да си го хапвам, затова и реших да си го приготвя в здравословен вариант! 🤩
Ето и какво е необходимо за приготвянето му:
- 190 мл кокосова сметана (може да използвате и охладена консерва с кокосово мляко, като оберете гъстата кокосова маса)
- 80 г кокосови стърготини
- 30 г кокосово масло
- Стевия или друг подсладител на вкус (ако използвате течен подсладител, добавете още кокосови стърготини)
- 100 г шоколад (използвах с 90% какао)
Начин на приготвяне:
В купа смесвате всички продукти без шоколада и разбърквате добре. Оставяте сместа за около 30 мин. във фризера, за да стегне малко. След това я изваждате, оформяте с ръце десертчетата във форма, наподобяваща баунти, и ги оставяте отново във фризера за около 1 час.
Накрая разтопявате шоколада на водна баня, изваждате вече стегналите десертчета и ги овалвате в шоколадовата смес. Нареждате ги върху хартия за печене и ги прибирате в хладилника, за да стегнат.
След това са готови за хапване! ✅
Уверявам ви, че не са по-малко вкусни от оригинала, даже са по-вкусни! 😄
Пробвайте ги - няма да съжалявате! 😉
Сигурна съм, че ви е познато така известното десертче "Баунти". Като малка обожавах да си го хапвам, затова и реших да си го приготвя в здравословен вариант! 🤩
Ето и какво е необходимо за приготвянето му:
- 190 мл кокосова сметана (може да използвате и охладена консерва с кокосово мляко, като оберете гъстата кокосова маса)
- 80 г кокосови стърготини
- 30 г кокосово масло
- Стевия или друг подсладител на вкус (ако използвате течен подсладител, добавете още кокосови стърготини)
- 100 г шоколад (използвах с 90% какао)
Начин на приготвяне:
В купа смесвате всички продукти без шоколада и разбърквате добре. Оставяте сместа за около 30 мин. във фризера, за да стегне малко. След това я изваждате, оформяте с ръце десертчетата във форма, наподобяваща баунти, и ги оставяте отново във фризера за около 1 час.
Накрая разтопявате шоколада на водна баня, изваждате вече стегналите десертчета и ги овалвате в шоколадовата смес. Нареждате ги върху хартия за печене и ги прибирате в хладилника, за да стегнат.
След това са готови за хапване! ✅
Уверявам ви, че не са по-малко вкусни от оригинала, даже са по-вкусни! 😄
Пробвайте ги - няма да съжалявате! 😉
Коментари
Публикуване на коментар