Пропускане към основното съдържание

Шоколадови курабийки

Здравейте! Честит празник и честит имен ден на всички именици! ❤💐
Дори и заради обстоятелствата да не празнуваме както обикновено, съм ви подготвила малка почерпка по случай празника, с която се надявам да ви зарадвам! 🤗
Искам да ви почерпя, макар и виртуално, с едни много вкусни шоколадови курабийки, с които се надявам да направя деня ви малко по-сладък! 😊

Необходимите ви продукти за тях са:
- 2 яйца
- 100 г микс от сурови ядки (използвах бадеми, кашу и орехи)
- 20 г брашно от лимец
- 10 г какао
- 10 г брашно от рожков (може да замените с какао)
- 40 мл кленов сироп (или друг подсладител по избор)
- 1 ч.л. бакпулвер
- 15 г микс от сушени череши и червени боровинки (или други сушени плодове по избор)

Начин на приготвяне:
Блендирате ядките в блендер до получването на брашно. Разбивате яйцата в купа и прибавяте смлените ядки заедно с другите продукти без плодовете. Разбърквате добре и от получената смес оформяте курабийки в тавичка върху хартия за печене, като оставяте разстояние между курабийките, защото ще набухнат. След това нарязвате сушените плодове на парченца и ги разпределяте върху тях. Печете в предварително загрята на 200 градуса печка за ок. 10-15 минути до придобиването на лека коричка.
Бързи и лесни за приготвяне, с коричка отвън, а мекички отвътре! 😍
Заслужава си да си ги приготвите! 💖
Желая весел празник на всички! Бъдете здрави ❣



Коментари

Популярни публикации от този блог

Сурови шоколадово-орехови мъфини

Здравейте! 👋 Днес съм ви подготвила рецепта за едни много лесни за приготвяне и изключително вкусни сурови мъфини! 🧁😍 Не са ви необходими много продукти, но резултатът е наистина страхотен! Уверявам ви, че комбинацията между орехи, фурми и шоколад е просто фантастична и ще се хареса от всички! 😋 Ето и кои са необходимите ви продукти: За основата: - 100 г орехи - 80 г фурми - 30 г кокосово масло За шоколадовата заливка: - 45 г какаово масло (или кокосово) - 20 г какао - 20 г сироп от фурми (или друг подсладител по желание) *Може да използвате готов разтопен шоколад Начин на приготвяне: 1. Блендирате орехите за кратко в блендер (да не стават на брашно) и ги изсипвате в купа. 2. Блендирате фурмите и ги прибавяте към орехите. 3. Добавяте маслото и разбърквате добре. 4. Получената смес разпределяте на дъното на формички за мъфини и ги оставяте във фризера да стегнат. През това време си приготвяте заливката . За нея: 1. Разтопявате какаовото масло на водна баня. 2. Добавяте кака...

Сладкиш с фъстъчено масло и банани

Здравейте! Днес е 14-ти февруари и независимо какво празнувате - Свети Валентин или Трифон Зарезан, това е повод да се почерпите! За това и ви предлагам една рецепта от любимият ми вид - бързи, лесни, с малко продукти, а много вкусни! За нея са ви необходими само 4 продукта, една купа и лъжица! Нищо сложно, нали? Не отнема много време за пргиотвяне, а за сметка на това става толкова вкусно и със сигурност бихте зарадвали половинката или семейството си с нещо сладичко и здравословно за празника! Ето продуктите и които са ви необходими: - 300 гр банани - 65 гр фъстъчено масло - 20 гр какао - 45 гр овесени ядки *Ако обичате по-сладко добавете и подладител по желние (кафява/кокосова захар, мед, фурми, стевия..), но на мен лично тази сладост ми беше достатъчна. :) Намачквате бананите в купа. Добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Получената смес изсипвате в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25мин. Бързо и лесно, нали? Но освен това...

Оризови банички

Здравейте! Всички обичаме аромата и вкуса на току-що изпечена банички, нали?! Ето и един по-здравословен вариант за също толкова вкусни и ароматни оризови банички. Ще ви трябват единствено: - Оризови кори - 1 яйце - Сирене на око - Краве масло *За 6 броя* Смесвате яйцето със сиренето и малко масло. Всяка кора потапяте във вода, след това слагате от сместа и навивате на рулце. Това правите с всички кори. Нареждате баничките в тавичка върху хартия за печене и ги намазвате с останалото масло отгоре. Печете в предварително загрята печка до приятен златист загар. Стават страхотни - хрупкави отвън и мекички отвътре. Определено не отстъпват на обикновените банички - пробвайте и ще се уверите! 😊💖