Хей, хей! 🙋♀ Все по-често започнах да приготвям различни торти и със сигурност започна да ми харесва все повече и повече! 😄 Именно такава ще е и днешната рецепта! Шоколадово-бисквитена торта - много вкусна и харесана от всички, които я пробваха! 😊👌
Необходимите ви продукти за нея са:
За блата:
- 100 г бисквити (изберете с изчистен състав или си пригответе домашни)
- 100 г микс от сурови ядки (използвах бадеми и лешници)
- 5 г какао
- 25 г кокосово масло
- Стевия или друг подсладител по избор
За крема:
- 250 г сладкарска извара (обикновена)
- 1 доза протеин (25 г; може да замените с какао + подсладител)
- 10 г какао
- 1 пакетче желатин
➡Приготвяне на блата:
Слагате всички продукти в блендер, добавяте малко вода и блендирате до получаването на хомогенна смес която разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно. Оставяте блатчето във фризера и започвате приготвянето на крема.
➡ Първо изсипвате желатина в кафяна чашка с вода и го оставяте да набъбне. В купа смесвате изварата, протеина и какаото и разбърквате добре. Когато желатинът е набъбнал го разтваряте на водна баня и го прибавяте към крема. Отново разбърквате добре. Изваждате блатчето, изсипвате крема и ги оставяте за ок.30 минути във фризера. След това ги изваждате, декорирате с продукти по желание и оставяте тортата в хладилника за няколко часа, за да стегне. След това я изваждате внимателно от тавичката и може да ѝ се насладите!
~Bon Appétit! 😋
Необходимите ви продукти за нея са:
За блата:
- 100 г бисквити (изберете с изчистен състав или си пригответе домашни)
- 100 г микс от сурови ядки (използвах бадеми и лешници)
- 5 г какао
- 25 г кокосово масло
- Стевия или друг подсладител по избор
За крема:
- 250 г сладкарска извара (обикновена)
- 1 доза протеин (25 г; може да замените с какао + подсладител)
- 10 г какао
- 1 пакетче желатин
➡Приготвяне на блата:
Слагате всички продукти в блендер, добавяте малко вода и блендирате до получаването на хомогенна смес която разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно. Оставяте блатчето във фризера и започвате приготвянето на крема.
➡ Първо изсипвате желатина в кафяна чашка с вода и го оставяте да набъбне. В купа смесвате изварата, протеина и какаото и разбърквате добре. Когато желатинът е набъбнал го разтваряте на водна баня и го прибавяте към крема. Отново разбърквате добре. Изваждате блатчето, изсипвате крема и ги оставяте за ок.30 минути във фризера. След това ги изваждате, декорирате с продукти по желание и оставяте тортата в хладилника за няколко часа, за да стегне. След това я изваждате внимателно от тавичката и може да ѝ се насладите!
~Bon Appétit! 😋
Коментари
Публикуване на коментар