Здравейте! В навечерието на един прекрасен празник - Коледа, искам да ви споделя тази рецепта, която е подходяща за всеки един, независимо веган, вегетарианец или пък не. 🎄🥰
Веган лешникови курабийки 👉 много шоколадови и вкусни, страхотни за празничната трапеза! 🤤😍
Необходимите ви продукти са:
- Веган яйце (15 г смляно ленено семе + 35 г вода)
- 50 г лешници
- 50 г овесени ядки
- 20 г лешников тахан
- 10 г какао
- 10 г кокосово масло
- 25 мл ядково мляко по избор
- Стевия или друг подсладител на вкус
- 1 ч.л. бакпулвер угасен с оцет
Начин на приготвяне:
1. Блендирате лешниците и овесените ядки.
1. Блендирате лешниците и овесените ядки.
2. Изсипвате ги в купа, добавяте останалите продукти и разбърквате добре.
3. От получената смес с помощта на формички оформяте курабийки в тавичка върху хартия за печене.
4. Печете в предварително загрята на 200 градуса печка за ок. 6-7 мин. или до готовност.
5. Изваждате готовите курабийки и ги оставяте да изстинат.
6. След това ги декорирате с лешников тахан или друг продукт по избор и са готови за хапване. 😋
Общо 19 курабийки. На 1 курабийка:
46 калории | 3В | 3М | 1П
Коментари
Публикуване на коментар