Здравейте! Днешната рецепта е идеална за предстоящите празници! 💖 Подготвила съм ви Веган джинджифилови сладки - подходящи за всички вегани или пък не! 😍
Необходимите ви продукти са:
- Веган яйце (15 г ленено семе + 35 г вода)
- 55 г брашно от лимец
- 25 г ленено брашно
- 10 г кокосово масло
- 50 г сироп от агаве
- 7-8 г канела
- 3-4 г джинджифил на прах
- 1 ч.л. сода за хляб угасена с оцет
- 30 г веган шоколад за декорация
Начин на приготвяне:
1. В чашка смесвате лененото семе и водата и го оставяте да набъбне.
2. В купа смесвате останалите продукти.
3. Добавяте лененото семе и разбърквате добре.
4. От получената смес оформяте сладки с помощта на формички в тавичка върху хартия за печене.
5. Слагате да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 7-8 мин.
6. След това разтопявате шоколада на водна баня и декорирате сладките с него.
✅И вашите сладки са готови! 😋
Общо 9 сладки. На 1 сладка (с шоколада):
90 калории | 12В | 4М | 3П
Коментари
Публикуване на коментар