Исках да хапна някакви солени мъфини за следобедна закуска, но не знаех какви да бъдат точно.. реших да експериментирам ии се получи това - мъфини с оризовои и лимецово брашно с малко маслинки! Мога да кажа, че определено беше успешен опит и мъфинчетата станаха изключително вкусни!
Ето и какво използвах за приготвянето им:
- 1 яйце
- 2 белтъка
- 50 гр оризово брашно
- 50 гр лимецово брашно
- 75 гр извара
- 25 гр сирене
- 130 гр кисело мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- Маслини
- Микс от семена
Разбиваме яйцето и белтъците. Разтваряме бакпулвера в млякото и го добавяме към яйцата. Намачкваме сиренето, нарязваме маслините на парченца и заедно с другите продукти, без семената, ги прибавяме към сместа. Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес. Разпредяле ме я във формички за мъфини и поръсваме със семената. Печем в предварително загрята на 200 градуса печка до готовност!
Това е всичко! Имате прекрасни мъфини за една солена сутрешна или следобедна закуска! 😋
Ето и какво използвах за приготвянето им:
- 1 яйце
- 2 белтъка
- 50 гр оризово брашно
- 50 гр лимецово брашно
- 75 гр извара
- 25 гр сирене
- 130 гр кисело мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- Маслини
- Микс от семена
Разбиваме яйцето и белтъците. Разтваряме бакпулвера в млякото и го добавяме към яйцата. Намачкваме сиренето, нарязваме маслините на парченца и заедно с другите продукти, без семената, ги прибавяме към сместа. Разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес. Разпредяле ме я във формички за мъфини и поръсваме със семената. Печем в предварително загрята на 200 градуса печка до готовност!
Това е всичко! Имате прекрасни мъфини за една солена сутрешна или следобедна закуска! 😋
Коментари
Публикуване на коментар