Ии ето още един мой експеримент за солени мъфини, този път с брашно от елда! Ако трябва да съм честна, за първи път приготвям мъфини с такова брашно, но определно станаха доста вкусни!
Продуктите, които използвах са:
- 1 яйце
- 2 белтъка
- 50 гр брашно от елда
- 100 гр извара
- 20 гр сирене
- 15 гр кашкавал
- 25 мл прясно мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- Сол на вкус (може да добавите и други подправки по желание)
- Маково семе за поръсване
Първо разбивате яйцето и белтъците. Намачквате сиренето, настъргвате кашкавала и ги добавяте заедно с другите продукти към яйцата. Разбърквате и получената смес сипвате във формички за мъфни. Поръсвате с маковото семе и ги слагате да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до придобиването на приятен златист загар.
След като са готови, може да ги хапнете за закуска или междинно хранене! 😊❤
Продуктите, които използвах са:
- 1 яйце
- 2 белтъка
- 50 гр брашно от елда
- 100 гр извара
- 20 гр сирене
- 15 гр кашкавал
- 25 мл прясно мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- Сол на вкус (може да добавите и други подправки по желание)
- Маково семе за поръсване
Първо разбивате яйцето и белтъците. Намачквате сиренето, настъргвате кашкавала и ги добавяте заедно с другите продукти към яйцата. Разбърквате и получената смес сипвате във формички за мъфни. Поръсвате с маковото семе и ги слагате да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до придобиването на приятен златист загар.
След като са готови, може да ги хапнете за закуска или междинно хранене! 😊❤
Здравейте,каква марка брашно използвате.Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, на ECOSEM най-често :)
Изтриване