Здравейте! Със сигурност сте чували за така известните "авокадо тостове" - филийки с авокадо и яйца. Е, аз реших да си приготвя един по-различен вариант - тортила с авокадо и яйца! Ако искате нещо друго, а не обикновена филийка с авокадо, ви предлагам да си направите това! Става много, много вкусно!
А ето какво ви е нужно за приготвянето на тортилата:
- 1 готова питка за тортила (използвах пълнозърнеста)
- 1 авокадо
- 3 яйца (използвах 1 цяло и 2 белтъка)
- Извара
- Горчица
- Чери домати
Първо на загрят тиган слагате питката за няколко секудни и я обръщате от двете страни, за да се стопли и да омекне. После я слагате в чиния и я намазвате с горчица (ако не обичате може да я пропуснете). След това намачквате авокадото и го овкусявате с подправки по избор - аз изполвах сол, черен пипер и лимонов сок (за тези, които смятат, че авокадото е безвкусно - уверявам ви, че след като го овкусите придобива вкус и става много хубаво)! Намазвате и него върху тортилата. След това е ред на яйцата! Приготвяте си ги като обикновени бъркани яйца - бъркате ги в тиган или тенджерка, като аз прибавих и извара (като тук може да я замените със сирене или просто да не добавяте нищо). След като са готови ги разпределяте върху вече намазаната с горчица и авокадо питка. Нарязвате няколко доматчета и ги поставяте върху яйцата! Сгъвате или навивате тортилата и вече може да хапвате сладко-сладко! Имате една страхотна закуска, която комбинира необходимите ви въглехидрати, протеин и полезни мазнини! ❤
А ето какво ви е нужно за приготвянето на тортилата:
- 1 готова питка за тортила (използвах пълнозърнеста)
- 1 авокадо
- 3 яйца (използвах 1 цяло и 2 белтъка)
- Извара
- Горчица
- Чери домати
Първо на загрят тиган слагате питката за няколко секудни и я обръщате от двете страни, за да се стопли и да омекне. После я слагате в чиния и я намазвате с горчица (ако не обичате може да я пропуснете). След това намачквате авокадото и го овкусявате с подправки по избор - аз изполвах сол, черен пипер и лимонов сок (за тези, които смятат, че авокадото е безвкусно - уверявам ви, че след като го овкусите придобива вкус и става много хубаво)! Намазвате и него върху тортилата. След това е ред на яйцата! Приготвяте си ги като обикновени бъркани яйца - бъркате ги в тиган или тенджерка, като аз прибавих и извара (като тук може да я замените със сирене или просто да не добавяте нищо). След като са готови ги разпределяте върху вече намазаната с горчица и авокадо питка. Нарязвате няколко доматчета и ги поставяте върху яйцата! Сгъвате или навивате тортилата и вече може да хапвате сладко-сладко! Имате една страхотна закуска, която комбинира необходимите ви въглехидрати, протеин и полезни мазнини! ❤
Коментари
Публикуване на коментар