Здравейте! Днешното ми предложение е за едни лимецови питки, чиито вкус и аромат със сигурност ще ви върнат назад във времето и ще ви припомнят за вкуса на баницата и питката на мама или баба! Ако искате да си припомните тези хубави и вкусни моменти, но с нещо здравословно, тези питчици са прекрасен вариант!
За да си ги приготвите са ви необходими:
- 1 яйце
- 180 гр лимецово брашно (ок. 2 ч.ч.)
- 150 гр кисело мляко
- 50 гр извара
- 45 гр сирене
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- Микс от семена (използвах ленено, маково и сусамово)
Първо в купа разбивате яйцето и към него добавяте брашното, изварата и сиренето. В отделна купичка сипвате млякото и в него разтваряте содата. След това прибавяте и него към останалите продукти. Разбърквате добре до получаването на гъста, лепкава, хомогенна смес като тесто, от която оформяте върху хартия за печене питчици. Накрая ги порасвате със семената и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до придобиването на лек загар и коричка.
Ии това е всичко! Имате една прекрасна закуска, като от деството! ❤
За да си ги приготвите са ви необходими:
- 1 яйце
- 180 гр лимецово брашно (ок. 2 ч.ч.)
- 150 гр кисело мляко
- 50 гр извара
- 45 гр сирене
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- Микс от семена (използвах ленено, маково и сусамово)
Първо в купа разбивате яйцето и към него добавяте брашното, изварата и сиренето. В отделна купичка сипвате млякото и в него разтваряте содата. След това прибавяте и него към останалите продукти. Разбърквате добре до получаването на гъста, лепкава, хомогенна смес като тесто, от която оформяте върху хартия за печене питчици. Накрая ги порасвате със семената и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до придобиването на лек загар и коричка.
Ии това е всичко! Имате една прекрасна закуска, като от деството! ❤
Коментари
Публикуване на коментар