Здравейте! Чудите се какво да хапнете за сутрешна или междинна закуска? Искате нещо ново, различно и вкусно, но същевременно лесно за приготвяне? Е, тогава тази рецепта е точно за вас! Представям ви лимецови соленки! Уникално вкусни са, а стават толкова бързо, без много усилия! Повярвайте ми, след като започнете да ги ядете, трудно ще се спрете..!
А ето какво ви е необходимо за тях:
1 яйце
60 гр брашно от лимец
40 гр извара
30 гр сирене
25 гр кашкавал
1 ч.л. бакпулвер
Сусам и маково семе за поръсване
Разбиваме яйцето. Настъргваме кашкавала, натрошаваме сиренето и ги прибавяме към яйцето. Добавяме и останалите продукти, добавяме малко вода ако е нужно и разбъркваме добре до получаването на хомогенна гъста смес. Застиламе тавичка с хартия за печене и върху нея оформяме сместа като пръчици, бисквитки или каквато форма решим. Поръсваме отгоре със семената и ги слагаме да се пекат в предварително загрята на 200 градуса печка. Печем до придобиването на приятен златистокафеникав цвят. След като ги извадим от фурната са готови да ги хапнем сутринта или следобед като закуска в компанията на чаша кафе или чай! ❤
А ето какво ви е необходимо за тях:
1 яйце
60 гр брашно от лимец
40 гр извара
30 гр сирене
25 гр кашкавал
1 ч.л. бакпулвер
Сусам и маково семе за поръсване
Разбиваме яйцето. Настъргваме кашкавала, натрошаваме сиренето и ги прибавяме към яйцето. Добавяме и останалите продукти, добавяме малко вода ако е нужно и разбъркваме добре до получаването на хомогенна гъста смес. Застиламе тавичка с хартия за печене и върху нея оформяме сместа като пръчици, бисквитки или каквато форма решим. Поръсваме отгоре със семената и ги слагаме да се пекат в предварително загрята на 200 градуса печка. Печем до придобиването на приятен златистокафеникав цвят. След като ги извадим от фурната са готови да ги хапнем сутринта или следобед като закуска в компанията на чаша кафе или чай! ❤
Коментари
Публикуване на коментар