Здравейте! Днешната рецепта е суупер вкусна и ви уверявам, че си заслужава да си я приготвите! 🤤
Канелони "Болонезе" - страхотни за един хубав обяд или вечеря! 😍
Необходимите ви продукти са:
- 500 г царевични канелони
- 400 г кайма смес (или друга по избор)
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 50 г пармезан
- 1 л доматен сос
- Подправки по избор
Начин на приготвяне:
1. Овкусявате каймата с желаните от вас подправки.
2. Нарязвате на ситно лука и го добавяте към нея.
3. Запържвате каймата и лука в тенджерка с мазнина по избор.
4. След като е готова добавяте яйцата и пармезана и разбърквате добре.
5. Пълните канелоните с каймата и ги нареждате в тавичка върху хартия за печене.
6. Поливате с доматения сос, поръсвате с подправки по желание и покривате тавата с фолио.
(!доматения сос трябва да покрива добре канелоните; ако е прекалено гъст добавете вода!)
7. Печете в предварително загрята на 200 градуса печка за ок. 50 мин.
И това е! Може да им се насладите! ❤
Коментари
Публикуване на коментар