Пропускане към основното съдържание

Кокосов кекс със сини сливи

Здравейте! Както знаете в момента има голямо изобилие от сини сливи ии за това реших да приготвя някакъв сладкиш с тях.
В главата ми се въртеше нещо пухкаво с вкус и аромат на ванилия и кокос. Реших да експериментирам и бях повече от доволна от резултата! Получи се точно това, което исках! 😄
За приготвянето на кекса използвах:
- 1 яйце
- 2 белтъка
- 80 г извара
- 80 г гръцки йогурт (цедено или кисело мляко)
- 1 доза протеин (30 г; може да замените с още брашно или извара)
- 15 г кокосово брашно
- 10 г кокосови стърготини + още малко за поръсване
- 20 мл бадемово или друго мляко по избор
- Стевия или друг подсладител на вкус
- 2 ванилийки или есенция ванилия
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2-3 сини сливи или друг плод по желание
Разбивате яйцето и белтъците в купа. Добавяте останалите продукти без сливите и разбърквате добре до получаването на хомогенна смес. Изсипвате сместа в подходяща тавичка върху хартия за печене. Нарязвате сливите и ги подреждате отгоре. Поръсвате с кокосовите стърготини и слагате да се пече в предварително загрята на 200 градуса печка до придобавинето на лек златист загар.
Получава се страхотен кекс, а ароматът, който се носи още докато се пече е просто невероятен и ще ви се прииска още веднага да го пробвате..! 💕💕



Коментари

Популярни публикации от този блог

Оризови банички

Здравейте! Всички обичаме аромата и вкуса на току-що изпечена банички, нали?! Ето и един по-здравословен вариант за също толкова вкусни и ароматни оризови банички. Ще ви трябват единствено: - Оризови кори - 1 яйце - Сирене на око - Краве масло *За 6 броя* Смесвате яйцето със сиренето и малко масло. Всяка кора потапяте във вода, след това слагате от сместа и навивате на рулце. Това правите с всички кори. Нареждате баничките в тавичка върху хартия за печене и ги намазвате с останалото масло отгоре. Печете в предварително загрята печка до приятен златист загар. Стават страхотни - хрупкави отвън и мекички отвътре. Определено не отстъпват на обикновените банички - пробвайте и ще се уверите! 😊💖

Здравословна бисквитена торта

Хей, хеей! 👋 Бисквитена торта - любим десерт от детството! Комбинация от бисквитки с невероятен, вкусен крем! 😍 Сигурна съм, че всеки един от вас, свързва тази торта с приятни детски спомени! ❤ Ето защо и реших да приготвя нейн здравословен вариант, който определено не се различава от оригиналния и със сигурност ще ви пренесе в едни далечни приятни моменти! 💕 Необходимите ви продукти са: - Бисквити (изпозлвах тези ; може да използвате и други по избор) - ок. 130-140 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите ▪ За крема: - 500 мл прясно мляко - 85 г кафява захар (или друга по избор) - 40 г оризово брашно - 35 г краве масло (или кокосово) - 2 ванилийки Начин на приготвяне: Първо си приготвяте бисквитките. Когато са готови си приготвяте и крема, като: 1. Размивате брашното с част от млякото. 2. Слагате останалото мляко заедно със захарта на котлона да заври. 3. Когато заври, добавяте брашното и ванилийките и бъркате докато се сгъсти. 4. Когато кремъ...

Сладкиш с фъстъчено масло и банани

Здравейте! Днес е 14-ти февруари и независимо какво празнувате - Свети Валентин или Трифон Зарезан, това е повод да се почерпите! За това и ви предлагам една рецепта от любимият ми вид - бързи, лесни, с малко продукти, а много вкусни! За нея са ви необходими само 4 продукта, една купа и лъжица! Нищо сложно, нали? Не отнема много време за пргиотвяне, а за сметка на това става толкова вкусно и със сигурност бихте зарадвали половинката или семейството си с нещо сладичко и здравословно за празника! Ето продуктите и които са ви необходими: - 300 гр банани - 65 гр фъстъчено масло - 20 гр какао - 45 гр овесени ядки *Ако обичате по-сладко добавете и подладител по желние (кафява/кокосова захар, мед, фурми, стевия..), но на мен лично тази сладост ми беше достатъчна. :) Намачквате бананите в купа. Добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Получената смес изсипвате в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25мин. Бързо и лесно, нали? Но освен това...