Пропускане към основното съдържание

Протеинови мъфини с бисквитки "Орео"

Здравейте! Може би повечето от вас не знаят, но днес освен Деня на Ботев и заганилите, е и Международния ден за борба с хранителните разтройства! За съжаление това е един много нашумял проблем в наши дни, за който смятам че трябва да се говори повече!
С днешното ми предложение искам да ви покажа, че няма нищо лошо в това да си позволите нещо "нездравословно" понякога, аз също го правя! Не трябва да се обвинявате ако изядете една бонбона, бисквитка или пък парче торта, защото света не е свършил, нито ще свърши! Важен е баланса!
Ето и какво използвах за моите мъфини, които всъщност са с доста добри макроси, независимо че имат бисквитки Орео:
- 1 яйце и 2 белтъка
- 1 банан
- 190 гр извара
- 1 доза протеин (32 гр) - ако нямате, сложете още извара, какао или брашно по избор
- 25 гр какао
- 20 гр мед
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- Бисквитки Орео (Crispy & Thin)
Първо намачквате банана в купа. В друга купичка разбивате яйцето и белтъците и ги добавяте към банана. Разбърквате и добавяте и останалите продукти без бисквитките. Отново разбърквате добре и получената смес разпределяте във форми за мъфини. Отгоре начупвате бисквитките и печете в предварително загрята на 200 градуса печка за около 25 минути.
След това изваждате и може да им се насладите! И не се страхувайте - изяжте 1,2,3.. колкото мъфинчета решите!
Накрая искам да ви кажа едно - вярвайте в себе си! Вие СТЕ красиви, независимо какво ядете и как изглеждате! ❤





Коментари

Популярни публикации от този блог

Сурови шоколадово-орехови мъфини

Здравейте! 👋 Днес съм ви подготвила рецепта за едни много лесни за приготвяне и изключително вкусни сурови мъфини! 🧁😍 Не са ви необходими много продукти, но резултатът е наистина страхотен! Уверявам ви, че комбинацията между орехи, фурми и шоколад е просто фантастична и ще се хареса от всички! 😋 Ето и кои са необходимите ви продукти: За основата: - 100 г орехи - 80 г фурми - 30 г кокосово масло За шоколадовата заливка: - 45 г какаово масло (или кокосово) - 20 г какао - 20 г сироп от фурми (или друг подсладител по желание) *Може да използвате готов разтопен шоколад Начин на приготвяне: 1. Блендирате орехите за кратко в блендер (да не стават на брашно) и ги изсипвате в купа. 2. Блендирате фурмите и ги прибавяте към орехите. 3. Добавяте маслото и разбърквате добре. 4. Получената смес разпределяте на дъното на формички за мъфини и ги оставяте във фризера да стегнат. През това време си приготвяте заливката . За нея: 1. Разтопявате какаовото масло на водна баня. 2. Добавяте кака...

Сладкиш с фъстъчено масло и банани

Здравейте! Днес е 14-ти февруари и независимо какво празнувате - Свети Валентин или Трифон Зарезан, това е повод да се почерпите! За това и ви предлагам една рецепта от любимият ми вид - бързи, лесни, с малко продукти, а много вкусни! За нея са ви необходими само 4 продукта, една купа и лъжица! Нищо сложно, нали? Не отнема много време за пргиотвяне, а за сметка на това става толкова вкусно и със сигурност бихте зарадвали половинката или семейството си с нещо сладичко и здравословно за празника! Ето продуктите и които са ви необходими: - 300 гр банани - 65 гр фъстъчено масло - 20 гр какао - 45 гр овесени ядки *Ако обичате по-сладко добавете и подладител по желние (кафява/кокосова захар, мед, фурми, стевия..), но на мен лично тази сладост ми беше достатъчна. :) Намачквате бананите в купа. Добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Получената смес изсипвате в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25мин. Бързо и лесно, нали? Но освен това...

Оризови банички

Здравейте! Всички обичаме аромата и вкуса на току-що изпечена банички, нали?! Ето и един по-здравословен вариант за също толкова вкусни и ароматни оризови банички. Ще ви трябват единствено: - Оризови кори - 1 яйце - Сирене на око - Краве масло *За 6 броя* Смесвате яйцето със сиренето и малко масло. Всяка кора потапяте във вода, след това слагате от сместа и навивате на рулце. Това правите с всички кори. Нареждате баничките в тавичка върху хартия за печене и ги намазвате с останалото масло отгоре. Печете в предварително загрята печка до приятен златист загар. Стават страхотни - хрупкави отвън и мекички отвътре. Определено не отстъпват на обикновените банички - пробвайте и ще се уверите! 😊💖