Тази рецепта за Морковен кейк ви препоръчвам да я пробвате с 2 ръце! 🙌🏻
✔️Много сочен, ароматен и вкусен, идеален за есенните дни! 🤤
Необходими продукти:
За кейка:
- 2 яйца
- 150 г кисело мляко
- 50 г моркови
- 35 г пълнозърнесто брашно от спелта (друго)
- 55 г кафява захар
- 20 г орехи
- 20 г стафиди
- 10 г кокосови стърготини
- 5 г канела
- 1 ч.л. бакпулвер
За крема:
- 200 г цедено мляко
- 55 г кафява захар
- Орехи за декорация
Начин на приготвяне:
За кейка:
1. Разбивате яйцата в купа.
2. Настъргвате морковите и нарязвате орехите на парченца.
3. Смесвате всички продукти и разбърквате добре.
4. Получената смес изсипвате в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
5. След като кейка е готов, го изваждате и го оставяте да изстине.
За крема:
1. Блендирате захарта до получаването на пудра захар.
2. Добавяте я към млякото и разбърквате добре.
3. Намазвате изстиналия кейк с крема и поръсвате с орехи.
Вече може да му се насладите! 😋👌🏻
Общо 8 парчета. На 1 парче:
201 калории | 21В | 10М | 7П
Коментари
Публикуване на коментар