Тиквеник през юли❓
Защо не ⁉😏
Днес съм ви подготвила една вкусна рецепта за тиквеник, но не какъв да е, а високопротеинов! 😍
Ако имате запасена тиква от есента, запрятайте ръкави и отивайте към кухнята! 😉😋
Необходими продукти:
- 200 - 250 г кори за баница
- 250 - 300 г печена тиква
- 30 г протеин с вкус по избор (може да добавите повече за екстра количество протеин 🤩)
- 25 г кокосова захар (ако тиквата не е достатъчно сладка, добавете още) + още за поръсване
- 25 г краве масло + още 5 г за намазване
- 25 г краве масло + още 5 г за намазване
- 30 г орехи
- 5 г канела
Начин на приготвяне:
1. В купа намачквате тиквата.
2. Добавяте протеина, захарта, маслото, канелата и нарязаните на парчета орехи.
3. Бъркате добре до получаването на хомогенна смес.
4. Разпределяте сместа върху 3 кори (или 2 в зависимост от дебелината) и навивате на руло.
5. Повтаряте това докато сместа ви свърши, като нареждате тиквените рула в намазнена тава.
6. Намазвате всяко руло с масло и поръсвате със захар.
7. Слагате тиквеника да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Макронутриенти за целия тиквеник:
1 420 | 196В | 46М | 49П
Коментари
Публикуване на коментар