Пропускане към основното съдържание

Сурови какаово-фъстъчени барчета

Здравейте! Днес ще ви споделя една рецепта, която определено се нарежда сред любимите ми! Сурови барчета с невероятен какаово-фъстъчен крем! Прекрасно.. 🙈🙈💕
Приготвят се бързо и лесно и ви уверявам, че резултата си заслужава! 🤗
Ето и необходимите ви продукти:
За основата:
- 6 сурови барчета (използвах на Roobar с какаови зърна)
За крема:
- 150 г скир (цедено/кисело мляко; извара)
- 10 г какао
- 1 доза шоколадов протеин (32 г; може да я пропуснете и да сложите само какао)
- 25 г фъстъчено масло
- Стевия или друг подсладител по избор
- Ок. 1 с.л. желатин
За докарация:
- Фъстъчено масло
- Сурови фъстъци
Първо накисвате желатина в кафяна чашка с вода и го оставяте да набъбне. От барчетата правите основа на дъното на формички за мъфини, като изрязвате толкова, колкото ви е необходимо. След това си приготвяте крема като смесвате всичките ви необходими продукти за него без желатина. Когато желатинът е вече набъбнал, го разтапяте на водна баня и го прибавяте към крема. Разбърквате добре. Вече готовият крем разпределяте върху основата и оставяте формичките с барчетата в хладилника за няколко часа или едно денонощие, за да стегнат. След това ги изваждате внимателно (ако не са стегнали добре, ги оставяте за още няколко часа в хладилника). Накрая ги декорирате с фъстъченото масло и смлените фъстъци (или други продукти по желание) и сте готови да им се насладите! 😋
Пробвайте ги - няма да съжалявате! 💖



Коментари

Популярни публикации от този блог

Сурови шоколадово-орехови мъфини

Здравейте! 👋 Днес съм ви подготвила рецепта за едни много лесни за приготвяне и изключително вкусни сурови мъфини! 🧁😍 Не са ви необходими много продукти, но резултатът е наистина страхотен! Уверявам ви, че комбинацията между орехи, фурми и шоколад е просто фантастична и ще се хареса от всички! 😋 Ето и кои са необходимите ви продукти: За основата: - 100 г орехи - 80 г фурми - 30 г кокосово масло За шоколадовата заливка: - 45 г какаово масло (или кокосово) - 20 г какао - 20 г сироп от фурми (или друг подсладител по желание) *Може да използвате готов разтопен шоколад Начин на приготвяне: 1. Блендирате орехите за кратко в блендер (да не стават на брашно) и ги изсипвате в купа. 2. Блендирате фурмите и ги прибавяте към орехите. 3. Добавяте маслото и разбърквате добре. 4. Получената смес разпределяте на дъното на формички за мъфини и ги оставяте във фризера да стегнат. През това време си приготвяте заливката . За нея: 1. Разтопявате какаовото масло на водна баня. 2. Добавяте кака...

Сладкиш с фъстъчено масло и банани

Здравейте! Днес е 14-ти февруари и независимо какво празнувате - Свети Валентин или Трифон Зарезан, това е повод да се почерпите! За това и ви предлагам една рецепта от любимият ми вид - бързи, лесни, с малко продукти, а много вкусни! За нея са ви необходими само 4 продукта, една купа и лъжица! Нищо сложно, нали? Не отнема много време за пргиотвяне, а за сметка на това става толкова вкусно и със сигурност бихте зарадвали половинката или семейството си с нещо сладичко и здравословно за празника! Ето продуктите и които са ви необходими: - 300 гр банани - 65 гр фъстъчено масло - 20 гр какао - 45 гр овесени ядки *Ако обичате по-сладко добавете и подладител по желние (кафява/кокосова захар, мед, фурми, стевия..), но на мен лично тази сладост ми беше достатъчна. :) Намачквате бананите в купа. Добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Получената смес изсипвате в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25мин. Бързо и лесно, нали? Но освен това...

Оризови банички

Здравейте! Всички обичаме аромата и вкуса на току-що изпечена банички, нали?! Ето и един по-здравословен вариант за също толкова вкусни и ароматни оризови банички. Ще ви трябват единствено: - Оризови кори - 1 яйце - Сирене на око - Краве масло *За 6 броя* Смесвате яйцето със сиренето и малко масло. Всяка кора потапяте във вода, след това слагате от сместа и навивате на рулце. Това правите с всички кори. Нареждате баничките в тавичка върху хартия за печене и ги намазвате с останалото масло отгоре. Печете в предварително загрята печка до приятен златист загар. Стават страхотни - хрупкави отвън и мекички отвътре. Определено не отстъпват на обикновените банички - пробвайте и ще се уверите! 😊💖