Пропускане към основното съдържание

Бадемова торта с ром

Здравейте! Рецептата, която съм ви подготвила, е за една торта с невероятен бадемов вкус и изключително вкусен и ароматен крем с ром! 😋

Необходимите ви продукти за нея са:
За блата:
- 100 г бадеми
- 50 г фурми
- 50 г сушени череши
- 50 г бадемово масло
- 30 г кокосово масло
*Може да използвате други сушени плодове по желание и да замените бадемовото масло с друго масло или тахан по избор

За крема:
- 350 г скир
- 50 г бадемово масло
- 20 г какао
- 2 капачки ром (или есенция ром) - може да го пропуснете
- Стевия или друг подсладител на вкус
*Скирът може да замените с извара, маскарпоне, рикота, както и бадемовото масло с друго
*Ако използвате течен подсладител добавете още какао или масло или прибавете желатин, за да не е течен крема

Начин на приготвяне:
За блата:
1. Смилате бадемите в блендер и ги изсипвате в купа.
2. Блендирате фурмите и черешите и ги добавяте към бадемите.
3. Прибавяте останалите продукти и разбърквате добре.
4. Получената смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.
5. Оставяте блата във фризера, за да стегне и през това време си приготвяте крема.

За крема:
1. Смесвате в купа всички продукти за него и разбърквате до получаването на хомогенна смес.
2. Изваждате блата от фризера и разпределяте крема. 
3. Оставяте тортата в хладилника за няколко часа, за да стегне. 
4. След това я изваждате, декорирате с продукти по избор и е готова за поднасяне! 

✅Уверявам ви, че ще бъде харесана от всички! 😄❤

Общо 6 парчета. На 1 парче:
249 калории | 21В | 23М | 16П



Коментари

Популярни публикации от този блог

Сурови шоколадово-орехови мъфини

Здравейте! 👋 Днес съм ви подготвила рецепта за едни много лесни за приготвяне и изключително вкусни сурови мъфини! 🧁😍 Не са ви необходими много продукти, но резултатът е наистина страхотен! Уверявам ви, че комбинацията между орехи, фурми и шоколад е просто фантастична и ще се хареса от всички! 😋 Ето и кои са необходимите ви продукти: За основата: - 100 г орехи - 80 г фурми - 30 г кокосово масло За шоколадовата заливка: - 45 г какаово масло (или кокосово) - 20 г какао - 20 г сироп от фурми (или друг подсладител по желание) *Може да използвате готов разтопен шоколад Начин на приготвяне: 1. Блендирате орехите за кратко в блендер (да не стават на брашно) и ги изсипвате в купа. 2. Блендирате фурмите и ги прибавяте към орехите. 3. Добавяте маслото и разбърквате добре. 4. Получената смес разпределяте на дъното на формички за мъфини и ги оставяте във фризера да стегнат. През това време си приготвяте заливката . За нея: 1. Разтопявате какаовото масло на водна баня. 2. Добавяте кака...

Сладкиш с фъстъчено масло и банани

Здравейте! Днес е 14-ти февруари и независимо какво празнувате - Свети Валентин или Трифон Зарезан, това е повод да се почерпите! За това и ви предлагам една рецепта от любимият ми вид - бързи, лесни, с малко продукти, а много вкусни! За нея са ви необходими само 4 продукта, една купа и лъжица! Нищо сложно, нали? Не отнема много време за пргиотвяне, а за сметка на това става толкова вкусно и със сигурност бихте зарадвали половинката или семейството си с нещо сладичко и здравословно за празника! Ето продуктите и които са ви необходими: - 300 гр банани - 65 гр фъстъчено масло - 20 гр какао - 45 гр овесени ядки *Ако обичате по-сладко добавете и подладител по желние (кафява/кокосова захар, мед, фурми, стевия..), но на мен лично тази сладост ми беше достатъчна. :) Намачквате бананите в купа. Добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Получената смес изсипвате в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25мин. Бързо и лесно, нали? Но освен това...

Оризови банички

Здравейте! Всички обичаме аромата и вкуса на току-що изпечена банички, нали?! Ето и един по-здравословен вариант за също толкова вкусни и ароматни оризови банички. Ще ви трябват единствено: - Оризови кори - 1 яйце - Сирене на око - Краве масло *За 6 броя* Смесвате яйцето със сиренето и малко масло. Всяка кора потапяте във вода, след това слагате от сместа и навивате на рулце. Това правите с всички кори. Нареждате баничките в тавичка върху хартия за печене и ги намазвате с останалото масло отгоре. Печете в предварително загрята печка до приятен златист загар. Стават страхотни - хрупкави отвън и мекички отвътре. Определено не отстъпват на обикновените банички - пробвайте и ще се уверите! 😊💖