Здравейте! Днес ще ви споделя рецепта за една торта - торта, с която съм изключително горда, защото това е първата торта, чиято рецепта измислих и приготвих сама! Мога да кажа, че наистина се получи много добре и честно да си призная, дори не очаквах толкова да ми хареса, както на мен, така и на другите, които я пробваха. ☺
Продуктите, които използвах са:
За блата:
- 100 г сурови фъстъци
- 50 г сурови лешници
- 60 г фурми (може да сложите и по-малко, защото блатът става по-лепкав)
- 80 г фъстъчено масло с мед (моете беше смесено, но вие може отделно да сложите фъстъчено масло и да добавите мед)
- 20 г кокосов чипс
- 20 г кокосови стърготини
За крема:
- 45 г сурово кашу
- 45 г сурови фъстъци
- 1 1/2 банан (155 г)
- 200 г сладкарска извара (може да използвате обикновена или да замените с цедено кисело мляко/ маскарпоне)
- 15 г кокосови стърготини
- Стевия или друг подсладител по желание
- 1 пакетче желатин
За приготвянето на блата:
Смесвате всички продукти в блендер или чопър, добавяте вода и блендирате до получаването на хомогенна лепкава смес. Сместа разпределяте върху хартия за печене в тавичка с диаметър 19-20 см. Слагате блатът в хладилника да стегне и през това време си приготвяте крема. Преди да започнете приготвянето му, в кафяна чашка разтваряте пакетчето желатин и го оставяте да набъбне. През това време започвате приготвянето на крема, като отново смесвате всички продукти в блендер и блендирате до получаването на хомогенна смес. Когато желатинът е набъбнал го ратваряте на водна баня и го добавяте към готовия крем. Разбърквате добре и изсипвате сместа върху блатът. Покривате тавичката със стреч фолио и оставяте тортата да стегне в хладилника поне за една вечер. След като вече е стегнала и е готова, декорирате с продукти по желание - аз използвах фъстъчено масло и кокосови стърготини.
Коментари
Публикуване на коментар