Пропускане към основното съдържание

Лимецови соленки

Здравейте! Чудите се какво да хапнете за сутрешна или междинна закуска? Искате нещо ново, различно и вкусно, но същевременно лесно за приготвяне? Е, тогава тази рецепта е точно за вас! Представям ви лимецови соленки! Уникално вкусни са, а стават толкова бързо, без много усилия! Повярвайте ми, след като започнете да ги ядете, трудно ще се спрете..!
А ето какво ви е необходимо за тях:
1 яйце
60 гр брашно от лимец
40 гр извара
30 гр сирене
25 гр кашкавал
1 ч.л. бакпулвер
Сусам и маково семе за поръсване
Разбиваме яйцето. Настъргваме кашкавала, натрошаваме сиренето и ги прибавяме към яйцето. Добавяме и останалите продукти, добавяме малко вода ако е нужно и разбъркваме добре до получаването на хомогенна гъста смес. Застиламе тавичка с хартия за печене и върху нея оформяме сместа като пръчици, бисквитки или каквато форма решим. Поръсваме отгоре със семената и ги слагаме да се пекат в предварително загрята на 200 градуса печка. Печем до придобиването на приятен златистокафеникав цвят. След като ги извадим от фурната са готови да ги хапнем сутринта или следобед като закуска в компанията на чаша кафе или чай! ❤


Коментари

Популярни публикации от този блог

Сурови шоколадово-орехови мъфини

Здравейте! 👋 Днес съм ви подготвила рецепта за едни много лесни за приготвяне и изключително вкусни сурови мъфини! 🧁😍 Не са ви необходими много продукти, но резултатът е наистина страхотен! Уверявам ви, че комбинацията между орехи, фурми и шоколад е просто фантастична и ще се хареса от всички! 😋 Ето и кои са необходимите ви продукти: За основата: - 100 г орехи - 80 г фурми - 30 г кокосово масло За шоколадовата заливка: - 45 г какаово масло (или кокосово) - 20 г какао - 20 г сироп от фурми (или друг подсладител по желание) *Може да използвате готов разтопен шоколад Начин на приготвяне: 1. Блендирате орехите за кратко в блендер (да не стават на брашно) и ги изсипвате в купа. 2. Блендирате фурмите и ги прибавяте към орехите. 3. Добавяте маслото и разбърквате добре. 4. Получената смес разпределяте на дъното на формички за мъфини и ги оставяте във фризера да стегнат. През това време си приготвяте заливката . За нея: 1. Разтопявате какаовото масло на водна баня. 2. Добавяте кака...

Сладкиш с фъстъчено масло и банани

Здравейте! Днес е 14-ти февруари и независимо какво празнувате - Свети Валентин или Трифон Зарезан, това е повод да се почерпите! За това и ви предлагам една рецепта от любимият ми вид - бързи, лесни, с малко продукти, а много вкусни! За нея са ви необходими само 4 продукта, една купа и лъжица! Нищо сложно, нали? Не отнема много време за пргиотвяне, а за сметка на това става толкова вкусно и със сигурност бихте зарадвали половинката или семейството си с нещо сладичко и здравословно за празника! Ето продуктите и които са ви необходими: - 300 гр банани - 65 гр фъстъчено масло - 20 гр какао - 45 гр овесени ядки *Ако обичате по-сладко добавете и подладител по желние (кафява/кокосова захар, мед, фурми, стевия..), но на мен лично тази сладост ми беше достатъчна. :) Намачквате бананите в купа. Добавяте останалите продукти и разбърквате добре. Получената смес изсипвате в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25мин. Бързо и лесно, нали? Но освен това...

Оризови банички

Здравейте! Всички обичаме аромата и вкуса на току-що изпечена банички, нали?! Ето и един по-здравословен вариант за също толкова вкусни и ароматни оризови банички. Ще ви трябват единствено: - Оризови кори - 1 яйце - Сирене на око - Краве масло *За 6 броя* Смесвате яйцето със сиренето и малко масло. Всяка кора потапяте във вода, след това слагате от сместа и навивате на рулце. Това правите с всички кори. Нареждате баничките в тавичка върху хартия за печене и ги намазвате с останалото масло отгоре. Печете в предварително загрята печка до приятен златист загар. Стават страхотни - хрупкави отвън и мекички отвътре. Определено не отстъпват на обикновените банички - пробвайте и ще се уверите! 😊💖