Една вкусна рецепта за нахутени кюфтенца, които може да си направите за обяд или вечеря. ☺
Необходими продукти:
- 250 гр нахут
- 2 с.л. зехтин
- сок от 1/2 лимон
- 1/2 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- подправки на вкус - хималайска сол, кимион, кориандър (може да добавите и други, които ви харесват - червен пипер, чубрица, джоджен, магданоз и т.н.)
*С това количество продукти излязоха около 20 кюфтенца.
Накисвате нахута и го оставяте да престои поне една вечер. След това го блендирате (ако имате кухненски робот с по-голяма кана използвайте него, ако не - блендирайте с блендер). Прибавяте и останалите продукти. Получената смес оставяте да престои в хладилника за около половин час. След това оформяте кюфтета и ги печете върху хартия за печене за около 25 минути на 200 градуса. И сте готови! След изпичането моите заприличаха малко на ореховки, но на вкус бяха страхотни! :)
*Кюфтенцата стават малко сухи за това може да ги поднесете със сос (например млечен) или дори само с кисело мляко - пак става страхотна комбинация! Приятно хапване! 😋
Необходими продукти:
- 250 гр нахут
- 2 с.л. зехтин
- сок от 1/2 лимон
- 1/2 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- подправки на вкус - хималайска сол, кимион, кориандър (може да добавите и други, които ви харесват - червен пипер, чубрица, джоджен, магданоз и т.н.)
*С това количество продукти излязоха около 20 кюфтенца.
Накисвате нахута и го оставяте да престои поне една вечер. След това го блендирате (ако имате кухненски робот с по-голяма кана използвайте него, ако не - блендирайте с блендер). Прибавяте и останалите продукти. Получената смес оставяте да престои в хладилника за около половин час. След това оформяте кюфтета и ги печете върху хартия за печене за около 25 минути на 200 градуса. И сте готови! След изпичането моите заприличаха малко на ореховки, но на вкус бяха страхотни! :)
*Кюфтенцата стават малко сухи за това може да ги поднесете със сос (например млечен) или дори само с кисело мляко - пак става страхотна комбинация! Приятно хапване! 😋
Коментари
Публикуване на коментар